programmatic-fa-mest-ut-av-dine-digitale-annonser
programmatic-fa-mest-ut-av-dine-digitale-annonser
Send e-postKontakt programmatic-fa-mest-ut-av-dine-digitale-annonser

Programmatic: Få mest ut av dine digitale annonser

I økende grad erkjenner annonsører påvirkningskraften av programmatiske kjøp og digitale eksponeringer. Det er ikke bare teknologien som er årsaken, men også de utallige segmenteringsmetodene som ligger til grunn. Når det kommer til displayannonsering innen programmatiske kjøp, er budskapet like viktig som kanalvalg.
Publisert: 2. juni, 2015

Brukerne er de nye mediekanalene

Nøkkelen til fremtidige digitale medieaktiviteter vil være å skape mer tilpasset budskap og skalerbare ideer basert på bruker. Det er ikke dermed sagt at man ikke skal skreddersy og produseres digitale annonser som er tilpasset et konkret medie, men en av nøklene til suksess er å kunne identifisere hvor i kundereisen brukerne befinner seg.

Ved å definere kundereisen vil man lettere kunne dra fordeler fra tidligere og kommende kampanjelæringer. Datasegmentering og -innsamling er også et grunnlag for å kunne treffe enda mer målrettet. Det gjelder å kunne skille på når bruker- og kanaltilpassede annonser skal brukes.

«User are navigating themselves faster than ever. To keep up with them, brands need to embrace Creative Ad Strategy that not only is relevant, but that keeps them relevant in the mind of the customer.» – Dave Coletti, Vice President of Digital Media Research and Analytics for ESPN.

Med kanaltilpassede annonser tenker jeg på annonser som visuelt ser noenlunde like ut som den siden de vises på. Matannonser som er synlig på matnettsteder, nyhetsartikler på nyhetssider og så videre. Med brukertilpassede annonser er det konkret segmentering og bruk av data. Disse målrettede fremgangsmetodene er med på å påvirke inntrykket av annonsebudskapet og forsterke forventninger.

Mer støy, høyere forventninger

Surfer man på nett i 2015 kan man ikke forvente annet enn haugevis av impulser fra digitale annonser. Bilder, video, animasjon, lyder – you name it! Noen opplever det som støy, for andre er det stimuleringer. Dagens forbrukere søker mer personlig og sammensatte erfaringer/informasjon før, under og etter kjøpet. Etterlatt inntrykk, interaksjon og variasjon er kun noen få nøkkelord.

Anbefalinger

Under finner du og din bedrift fem enkle prinsipper som er verdt å ta i betraktning når det kommer til digitale strategier og kreative utforminger.

 1. Konsistens
  Konsekvent merkevaretråd er viktig i alle aspekter av bedriften for vekst og opprettholdelse. Dette inkluderer også annonsering.
  Anbefaling: Ta i bruk annonsemaler og/eller benytt Rising Stars-formater. Maler bidrar til blant annet kostnadsbesparelser, lett gjenkjennelig og konsekvent kommunikasjon.
 2. Virkemidler
  Intuitivt for noen, men undervurdert av mange. Farger og bilder kan vise seg å være svært avgjørende på lang sikt. Farger utløser ulike følelser og emosjoner i mennesket, så trå varsomt i og med at det kan påvirke et uønsket utfall.
  Anbefaling: Unngå bruk av bilder med lav oppløsning og stockfotos. Tenk på bruken av farge. Et flott verktøy er The colour of persuasion.
 3. Vær overbevisende
  Ta i bruk oppfordringer (call-to-action) for å fortelle brukerne hva du vil de skal gjøre.
  Anbefaling: Oppfordre til ønsket handling mens man informerer nøyaktig hva man kan vente seg i neste steg. Det kan bidra til å gi merkevaren, annonsene og budskapet en gitt karakter.
 4. Emosjoner
  De største markedsideene er ofte forankret på bakgrunn av emosjoner. Leserne trenger mer enn å “høre” ditt budskap. De trenger å føle det på et følelsesmessig nivå.
  Anbefaling: Fokuser på å fortelle brukerne en historie i stedet for å selge et produkt eller tjeneste. Visuelle tjenester som Web-TV er et særdeles godt virkemiddel.
 5. Valg av enhet
  Sist, men ikke minst – ikke glem å tilpasse annonsene ut fra enhet. Dette er kanskje det prinsippet som oftest blir oversett.
  Tips: Skal du annonsere på ulike enheter/kanaler samtidig, forhør deg med din digitale rådgiver.

Denne tenkte du ikke på!

Ha alltid et oppdatert sett med generiske merkevareannonser som kan brukes uavhengig av sesong og årstid. Hvorfor? Jo, fordi du sikrer deg en digital tilstedeværelse mens du venter på forsinket materiell, eller når en konkurrent har sparket i gang en uventet kampanje og du ønsker å posisjonere deg mens du utvikler en kontrastrategi. Generiske merkevareannonser sikrer at du alltid er forberedt uavhengig av omstendighetene!

“With display playing a larger and larger role in brand advertising campaigns, the ability to optimize and adapt is essential. “It’s not about making 100 ads; it’s about having templates so it’s componentized so you can change the message focus quickly. “— Scott Symonds, AKQA

For mer inspirasjon, last ned INMAs Display Ad Guide.

Skrevet av:
programmatic-fa-mest-ut-av-dine-digitale-annonser / /
Send e-postKontakt programmatic-fa-mest-ut-av-dine-digitale-annonser