#   /   #   /   #   /   #
en-ting-er-content-en-annen-ting-er-kontinuitet
en-ting-er-content-en-annen-ting-er-kontinuitet
Send e-postKontakt en-ting-er-content-en-annen-ting-er-kontinuitet

Én ting er content – en annen ting er kontinuitet

Content marketing er en langsiktig strategi - det er mer et maraton enn en sprint. Mange markedssjefer har gjerne et sprintorientert perspektiv, fordi de er avhengige av å få resultater på kort sikt. Da ender det som regel med at de gode historiene erstattes med “Løp og kjøp” eller “30 prosent avslag NÅ”.
Publisert: 30. januar, 2015

Når du skal jobbe med en content marketing-strategi må du i tillegg til de salgsutløsende annonsene lage innhold som bygger merkevare på lang sikt – det er der de gode historiene kan komme frem.

Ifølge seniorrådgiver i Plapre Sigurd Gran behøver ikke det ene utelukke det andre.

– Jeg mener at innhold kan gjøre begge deler, og sannsynligvis er en mix mellom de to typene det beste. Dessuten vil det variere veldig fra bransje til bransje, kunde til kunde og produkt til produkt.

Innholdet ditt blir delt

Et godt eksempel på å bygge godt innhold er artikkelen Bartemannen som Plapre skrev på oppdrag for Carlsen Fritzøe. Den gir ikke noen umiddelbar økning i salg av planker, men det er en koselig historie som gjør noe med deg.

bartemannen carlsen fritzøe

Den blide mannen med den mildt sagt imponerende barten – Bartemannen.

– I beste fall deler du den med andre fordi du synes det er en fantastisk historie, det kan være du snakker om den, eller at når du skal pusse opp og ikke vet hva du trenger eller hva du skal spørre om – så har du fått et personlig forhold til Bartemannen fordi du har lest om ham. Da er det han du husker når du skal ha planker, sier han.

Leserne ønsker å høre din historie

Det er gjerne to årsaker til at de gode historiene forsvinner: For det første har mange et kort perspektiv der de vil se penger på konto med en gang. Den andre årsaken er mangel på en god langsiktig strategi.

I stedet for å produsere innhold i faste intervaller der man har mulighet til å plukke opp de gode historiene når de kommer, ender man gjerne opp med ad hoc-produksjoner – og da gjerne i forbindelse med tilbudskampanjer og lignende, forklarer Sigurd.

– Og selv om det kan være nærliggende å tro det, er det ikke sikkert det er markedssjefen som eier de gode historiene. Det er like ofte gründeren, eller daglig leder, eller kanskje det til og med er en kundemedarbeider. For å få fram de historiene som skaper en sterk identitet og “vi”-følelse innad må man mobilisere på en helt annen måte, for det er ikke noe naturlig forum i organisasjonene for å finne dem. Slike historier kommer gjerne frem i periodevise møter som gjerne er en gang i måneden eller en gang i kvartalet. Sett av tid til dem, slik at det blir en naturlig del av timeplanen.

Langsiktighet skaper verdi

Det lønner seg å ha en langsiktig strategi fremfor å lage innhold på kampanje- og ad hoc-basis. En slik strategi gjør at du kan planlegge budsjettene dine bedre. I tillegg kan du planlegge for hvordan du skal få avdekket, produsert og spredd de unike og gode historiene. Sigurds råd er at du tenker langsiktig.

– Det skaper verdi for deg fordi det gir mulighet til å teste og måle prestasjonen til ulike typer innhold over tid. Når man publiserer innhold trenger man nemlig en viss mengde trafikk til innholdet for å si noe signifikant om det presterer bra eller dårlig. Når artiklene blir målt opp mot hverandre blir det enklere etter hvert som tiden går å vite hva som gir resultater, og lage innhold som treffer blink – hver gang.

Bohus innreder Cecilia Brækhus' leilighet i Berlin.

Bohus innreder Cecilia Brækhus’ leilighet i Berlin.

Innhold er varig

Langsiktighet fører til forutsigbarhet. Du får mye bedre forståelse for hvilket innhold og hvilke artikler som fører til høy konvertering, hvilke som fører til mye trafikk, hvilke som fører til at det leses mer og hvilke som fører til at det foretas andre typer handlinger.

– Det viktigste poenget er at du jobber med og måler innholdet ditt kontinuerlig. I en skippertaksituasjon blir du alltid tvunget til å inngå masse kompromisser fordi du ikke har tid eller ressurser til å gjøre ting grundig. I et kundeperspektiv er det derfor god økonomi å jobbe langsiktig. Gjør du det trenger du ikke å bruke tid på å finne ut hva som fungerer, for det vet du allerede. Og når du vet hva som fungerer slipper du å produsere nytt hele tiden – i motsetning til “løp og kjøp” har godt innhold og gode historier et langt liv og kan brukes om igjen, avslutter Sigurd.

Skrevet av:
en-ting-er-content-en-annen-ting-er-kontinuitet / /
Send e-postKontakt en-ting-er-content-en-annen-ting-er-kontinuitet