#   /   #
Inge Hofstad Kjeilen
Inge Hofstad Kjeilen
Innovation Director
RED dentsu X
Send e-postKontakt Inge Hofstad Kjeilen

Årets case 2020: Datastrategi for Entur

Et av våre store vinnercase det siste året har vært løsningen vi bygget for Entur, der vi kunne lage personaliserte videoer på Facebook, en løsning som tidligere ikke har vært mulig. Les hvordan vi bygget teknologi som er den første i sitt slag!
Publisert: 17. desember, 2020
  1. Hvor var vi?

Folk har stort sett god kontroll på hvordan de kommer seg rundt kollektivt, der f.eks. Ruter-appen er godt kjent og mye brukt av de som bor i Oslo

En utfordring oppstår derimot når folk skal et nytt sted der de ikke er kjent fra før. Da blir ofte kollektivt valgt bort selv om det egentlig er det som er enklest og billigst. Dette var noe ENTUR ønsket å ta tak i for å bidra til at Norge skulle bli mer kollektivt

 

  1. Hvor ville vi?

Innsikt viste oss at kollektivt ofte ble valgt bort i to typiske situasjoner

1) De som bor utenfor en storby og ikke er kjent med kollektiv-tilbudet når de skal til byen

2) De som bor i byen og skal reise på tvers av flere transportmiddel.

 

For å overkomme disse barrierene måtte vi vise folk hvor lett det er å reise kollektivt uansett hvor man skal ved å bruke ENTUR.

 

Mediestrategien ble dermed å vise folk hvor enkelt de kommer seg frem kollektivt ved å fokusere på spesifikke brukssituasjoner der ENTUR tilbyr noe ingen andre reiseplanleggere tilbyr. Der vi er unike!

 

 

 

  1. Hva gjorde vi?

1) Bor utenfor by: Her viste innsikt at arrangementer, konserter og kulturbegivenheter er den største driveren for at folk reiser inn til byen.

 

Ticketmaster er den desidert viktigste aktøren på dette området, vi inngikk derfor et data-samarbeid med de. Dermed kunne vi gjennom en API tilkobling daglig hente ut en oversikt over alle kommende arrangement i de største norske byene.

 

2) Bor i by: Her øynet vi et unikt mulighetsrom for strategisk samarbeid med FINN, der vi kunne løse et behov de hadde.

 

FINN implementerte ENTUR reiseplanleggeren på samtlige av sine seksjoner, som gjorde at folk enkelt kunne se kollektiv-ruten fra A til B.

 

 

 

 

  1. Hvordan gikk det?

Strategien fungerte og har levert svært sterke resultater,. Vi overgikk målsettingene til tross for et begrenset budsjett og retningslinjer for hvilke områder vi kan og ikke kan annonsere (ikke i storbyer der andre reiseplanleggere som Ruter f.eks er)

 

Vi har fylt et «tomrom» i markedet og tiltrekker oss enda flere kollektivreisende

I tillegg utviklet vi en rekke innovative løsninger som har skapt mye intern stolthet hos kunden!

 

Skrevet av:
Inge Hofstad Kjeilen / Innovation Director / RED dentsu X
Inge er leder for innovasjon i RED dentsu X, som inkluderer utvkling av nye produkter, løsninger og teknologier som våre kunder har behov for i sitt markedsføringsarbeid. Inge er også ansvarlig for forretningsutvikling i RdX
Send e-postKontakt Inge Hofstad Kjeilen